Connect with us

ΥΓΕΙΑ

Γενετικά Τροποποιημένα Τρόφιμα (GMO)

Γράφι ο Στράτος Μελίτης

Η γενετική τροποποίηση των τροφών, είναι εδώ, και πλέον σε πολλές χώρες παραγωγής, η εκεί νομοθεσία, τους επιτρέπει να μην αναγράφουν αν το παραγόμενο προιόν είναι γενετικά τροποποιημένο. Άρα διαβάζοντας εμείς την επιγραφή, δεν θα δούμε καν, αν υπάρχει γενετική τροποποίηση, καθώς στην εκεί χώρα δεν είναι απαραίτητο!

Τι είναι όμως τα Γενετικά Τροποποιημένα Τρόφιμα; Πρόκειται για τρόφιμα στα οποία έχει γίνει γενετική τροποποίηση στο DNA τους. Τρόφιμα Ανθεκτικά στα Εντομοκτόνα: Βt Toxin – Bacillus Thuringiensis. Αυτό το εντομοκτόνο ανοίγει τρύπες στο έντερο των εντόμων που θα δοκιμάσουν να φάνε το τρόφιμο, χωρίς όμως να επηρεάζεται το τρόφιμο πχ σόγια ή καλαμπόκι.

Εδώ όμως γεννάται το ερώτημα: Τι επιπτώσεις έχουν αυτά τα εντομοκτόνα στο έντερο του ανθρώπου; Ίσως γιαυτό έχει πολλαπλασιαστεί το φαινόμενο ευερέθιστου εντέρου παγκοσμίως και είναι ήδη No1 διάγνωση στις ΗΠΑ;  Τρόφιμα Ανθεκτικά στα Ζιζανιοκτόνα: Glyphosphate: Ουσία που σκοτώνει ζιζάνια, επίσημα συνδεδεμένη με δημιουργία

– Καρκίνου
– Πάρκινσονς
– Ενδοκρινικές Διαταραχές (Ορμόνες)

Διαγονιδιακή Καλλιέργεια με phosphinothricin: Δηλαδή τρόφιμα όπου η ουσία περνάει ως μέρος του DNA του φυτού! Αυτή η ουσία επιτρέπει στο φυτό, συνήθως καλαμπόκι ή βαμβάκι, να αντέχει τη χρήση πανίσχυρων χημικών Ζιζανιοκτόνων χωρίς να παθαίνει τίποτα! Μόνο που η συγκεκριμένη ουσία, είναι Νευροτοξίνη, επηρεάζοντας το νευρικό σύστημα του ανθρώπου, απαγορευμένη σε πολλές χώρες του κόσμου, αλλά όχι σε όλες!

Άρα σε χώρες που επιτρέπεται η χρήση τους, και η νομοθεσία τους, τους επιτρέπει να μην αναφέρουν οτι πρόκειται για Γενετικό Τρόφιμο, τότε όταν μια χώρα το εισάγει, ακόμα και αν δεν επιτρέπει την ουσία αυτή, παρόλα αυτά φτάνει στο πιάτο μας γιατί δεν υπάρχει έλεγχος και τρόπος να το γνωρίζουμε!

Είναι το Παραγόμενο Φυτό Ίδιο με το Φυσικό; Το επόμενο κομμάτι που θέλω όλοι να γνωρίζουμε είναι αν το παραγόμενο φυτό, είναι ίδιο με το φυτό που δημιούργησε η φύση τόσο σε ισχύ όσο και σε θρεπτικά στοιχεία. Η απαντηση είναι κατηγορηματική: OXI!

Παρόλες τις απίστευτες επιστημονικές ανακαλύψεις, και τους κορυφαίους γενετιστές που χρησιμοποιούν αυτές οι εταιρίες, όπως η Monsanto (ΒAYER πλέον), το παραγόμενο φυτό, σε όλες τις μελέτες απο ανεξάρτητους φορείς δεν έχει τα ίδια μικροθρεπτικά στοιχεία με το Φυσικό. Τότε Γιατί Παράγουμε Φυτά Φρανκενσταιν; Η απάντηση, είναι απλή: Κόστος! Τα φυτά αυτά, δεν πεθαίνουν απο ζιζάνια, δεν πεθαίνουν απο έντομα, δεν τα πιάνουν ασθένειες, άρα έχουμε εξαιρετική σοδειά.

Ανησυχητικά Νέα Παράλογης Σκέψης

Μόνο το 8% της παγκόσμιας παραγωγής παράγεται για τον άνθρωπο! Το υπόλοιπο 92% παράγεται για να θρέψει κρεατόμαζες όπως γουρούνια, αγελάδες και κοτόπουλα τα οποία απαιτούν τεράστιες ποσότητες σιτηρών και νερού για να τραφούν!

Μία μόνο αγελάδα 500 κιλών, απαιτεί περίπου 10 στρέμματα καλλιέργειας το χρόνο και νερό ικανό να καθελκύσει μια πολεμική φρεγάτα! Δηλαδή, αν ο άνθρωπος, μείωνε την κατανάλωση κρέατος σε 1 φορά την εβδομάδα, η ανάγκη για υπερκαλλιέργεια θα μειωνόταν κατα 80% !!! και τα αποθέματα νερού θα έφταναν για να ποτίσουν 3-4 φορές τις ανάγκες της Γης!

To καλύτερο σας το κράτησα για το τέλος!

Οι εταιρίες που κάνουν την γενετική τροποποίηση, είναι οι ίδιες που παράγουν και τα ειδικά χημικά ζιζανιοκτόνα – εντομοκτόνα! Και μιας και τα Γενετικά τροποποιημένα Τρόφιμα αντέχουν τρομακτική χρήση Ζιζανιοκτώνων – Εντομοκτόνων, οι εταιρίες προτείνουν τεράστιες ποσότητες ψεκασμού, ώστε να έχουν μεγαλύτερο κέρδος!

Αυτό εκτός ότι κάνει τρομακτική ζημιά στον άνθρωπο, καταστρέφει και τις μέλισσες οι οποίες είναι το μόνο πλάσμα που μπορεί να γονιμοποιήσει φυτά και άνθη και όπως είπε ο Άινστάιν, αν πεθάνει η Μέλισσα, πεθαίνει ο άνθρωπος σχεδόν ακαριαία!

Ποια είναι η Λύση; Γενικώς είμαι 100% κατά της καταστροφολογίας, χωρίς να δίνεις λύσεις. Η λύση λοιπόν είναι στη Φύση! Η Φύση μας δίνει τα κατάλληλα όπλα, για να σκοτώσουμε παράσιτα και ζιζάνια με φυσικό τρόπο, όπως τα Μανιτάρια! Υπάρχουν είδη μανιταριών , τα οποία “τρώνε” τοξίνες, παράγωγα πετρελαίου αλλά και…ραδιενέργεια!

Ναι, τα μανιτάρια, προερχόμενα απο τα φύκια, έχουν μερικές εκπληκτικές ιδιότητες, που τα καθιστούν πανίσχυρα ζιζανιοκτόνα, εντομοαπωθητικά αλλά και αντιτοξικά για το έδαφος, μεταβολίζοντας ακόμα και τις πιο βαριές τοξίνες και αποτρέποντας οικολογικές καταστροφές! Οι Λύσεις υπάρχουν, μένει απλά να τις αξιοποιήσουμε!

Αφήστε το Σχόλιο σας

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in ΥΓΕΙΑ