Τον νέο κεντρικό σταθμό των ΚΤΕΛ στον Ελαιώνα, παρουσίασε στο 2οΣυνέδριο Υποδομών και Μεταφορών που διεξήχθη στις 15-16 Μαΐου, στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου της Αθήνας, ο Υποδιευθυντής Νέων Έργων στη Διεύθυνση Στρατηγικής Ανάπτυξης της Αττικό Μετρό, κ. Παναγιώτης Κλήμης. Ο νέος κεντρικός σταθμός, στον οποίο θα μετεγκατασταθούν τα ΚΤΕΛ από τον Κηφισό και την Λιοσίων, θα εξυπηρετεί ετησίως 16 εκατ. επιβάτες.

Οι εγκαταστάσεις του νέου σταθμού θα έχουν συνολική επιφάνεια 40.000 τ.μ. και οι ελεύθεροι χώροι πρασίνου, θα εκτείνονται σε επιφάνεια 20.000 τ.μ., ενω οι χώροι για εμπορικές χρήσεις σε έκταση 11.750 τ.μ. Οι χώροι στάθμευσης θα είναι 572 συνολικα, εκ των οποίων οι 100 θα είναι για τους επιβάτες του μετρό, δεδομένης της σύνδεσής του με τον σταθμό «Ελαιώνα» του μετρό.

Όπως ανέφερε στο 2ο Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών ο κ. Κλήμης, η διαδικασία των απαλλοτριώσεων τελείωσε πρόσφατα και η προμελέτη του έργου αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα. Επόμενο βήμα είναι η προετοιμασία Αντικειμένου, προκειμένου να ανατεθεί σε χρηματοοικονομικό σύμβουλο η σύνταξη των τευχών δημοπράτησης για την προκήρυξη του διαγωνισμού.

Σε επίπεδο χρηματοδότησης, ανέφερε πως το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει ήδη κινήσει τις διαδικασίες ένταξης του έργου στο «Πακέτο Γιούνκερ». Υπενθυμίζεται ότι οι σταθμοί Κηφισού και Λιοσίων, που εξυπηρετούν σήμερα την πρωτεύουσα, φιλοξενούν συνολικά 49 γραμμές και δέχονται έναν ημερήσιο φόρτο που κυμαίνεται από 24 – 44 χιλ. επιβάτες ή 12 εκατ. ετησίως.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here