Κεραυνοί του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου κατά της Τουρκίας για την κράτηση των δυο Ελλήνων Στρατιωτικών στις φυλακές της Αδριανούπολης. Χρησιμοποιώντας αυστηρό τόνο κάλεσε την Άγκυρα να μην συγχέει την κράτηση των Μητρετώδη – Κούκλατζη με την απονομή ασύλου στους 8 Τούρκους αξιωματικούς που αυτομόλησαν στη χώρας μας μετά την απόπειρα πραξικοπήματος.

Απευθυνόμενος προς την πολιτικη και στρατιωτική ηγεσία του ΥΕΘΑ, καθώς και στα ανώτατα και ανώτερα στελέχη των ΕΔ και στηλιτεύοντας την τουρκική προκλητικότητα τόνισε: “Χαρακτηριστικό παράδειγμα η αυθαίρετη επι μακρόν κράτηση των δυο ελλήνων στρατιωτικών. Αν νομιζουν οτι με αυτή την παράνομη κράτηση θίγουν ή μειώνουν το φρόνημα των ελλήνων στρατιωιτικών κάνουν λάθος.

Το φρόνημα τους είναι ακμαίο και αποδεικνύουν με τη στάσης τους το υψηλό επίπεδο των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμενω. Επιμένει στη σύγχυση μιας ασάμαντης παράβασης συνοριακών με την απονομη ασύλου. Αυτή η σύγχυση αποτελεί ωμή παράβιαση των αρχών της διεθνούς έννομης τάξης και της δημοκρατίας. Οσο κανει αυτά που κάνει με τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς εκτίθεται και κάνει εμάς τους Έλληνες να αισθανόμαστε υπερήφανοι για το κύρος τους και τη δύναμη της ψυχής τους.

Νωρίτερα είχε τονίσει: Σας ευχαριστώ θερμώς για την ενημέρωση και γιατι βρίσκομαι ξανά κοντά σας. Δεν με εφερε εδώ η αναγκη ενημέρωσης. Οφειλω να πω ότι η ενημεωρωση που εχν απο την ηγεσια ειναιι συνεχής, αδιάλειπτη και πληρης. Σας ευχαρριστων γιατι με κανει να συμμεριζομαι το μεγεθος των δικων σας προσπαθειων. Ηρθα πολύ περισσότερο εδώ γθα να σας μεταφέρω εκ μερους της πολιτείας και λων μας για το αξιομαχο των ΕΔ που δεν έχει θιγει ουτε κατ ελαχιστον.

Σας εχει χαλυβδώσει και να υπερβείτε τα ανθρώπινα μέτρα. Η μεγαλύτερη προκληση που εχουν να αντιμετωπίσουν οι ΕΔ προέρχεται δυστυχώς από τις θεσεις και τις στάσεις που εχει η γειτονικη μας τουρκία. Η προκλητικότητα με την οποία αντιμετωπίζει τις σχέσεις μας και παρά τις εκκλήσεις της Ελλάδας. Και προς οφελος του τουρκικού λαου που δοκιμάζεται. “

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here