Η αμερικανική κυβέρνηση ετοιμάζεται να αναγγείλει την επιβολή δασμών στον χάλυβα και στο αλουμίνιο που εισάγουν οι ΗΠΑ από την Ευρώπη ήδη σήμερα Πέμπτη, παραμονή της ημέρας που εκπνέει η προσωρινή εξαίρεση που παραχώρησε η Ουάσινγκτον στην Ε.Ε., έγραψε η εφημερίδα «The Wall Street Journal» την Τετάρτη. Η εφημερίδα, επικαλούμενη πηγές ενήμερες σχετικά, τόνισε ότι η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ σκοπεύει να αφήσει την περίοδο εξαίρεσης να λήξει.

Μια συμφωνία της ύστατης στιγμής είναι ακόμη εφικτή, αλλά ελάχιστα πιθανή, κατά τις πηγές της αμερικανικής εφημερίδας. Ο Aμερικανός πρόεδρος Τραμπ ανακοίνωσε τον Μάρτιο την επιβολή επιπρόσθετων δασμών 25% στον εισαγόμενο χάλυβα και 10% στο εισαγόμενο αλουμίνιο, πριν παραχωρήσει μια προσωρινή εξαίρεση από το μέτρο σε ορισμένους συμμάχους των ΗΠΑ. Η προσωρινή εξαίρεση από την οποία ωφελήθηκε η Ε.Ε. λήγει την Παρασκευή 1η Ιουνίου και οι Ευρωπαίοι αξιώνουν τη μόνιμη εξαίρεσή τους.

Eντωμεταξύ, με άνοδο έκλεισε ο χρυσός λόγω της υποχώρησης του δολαρίου, ωστόσο, η τιμή του υποχώρησε στις ηλεκτρονικές συναλλαγές αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση του Beige Book της Federal Reserve. Ο χρυσός για παράδοση Αυγούστου υποχωρεί στα 1.305,70 δολ. ανά ουγγιά στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, ενώ είχε κλείσει με κέρδη της τάξεως των 2,40 δολ. ή 0,2%, στα 1.306,50 ανά ουγγιά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here