Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανασχηματισμός: Όχι και τόσο ανασχηματισμός για το… κλαψούρισμα!

Στην ουσία πρόκειται για ένα σχήμα καθαρά προεκλογικό, για να σταματήσουν οι εσωκομματικές γκρίνιες!

Γράφει ο Κώστας Πολυχρόνης

Στην αναβάθμιση του μέχρι σήμερα υφυπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη στη θέση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, εξαντλήθηκε το ενδιαφέρον του πρωθυπουργού στον… πολυδιαφημιζόμενο ανασχηματισμό της κυβέρνησης ή καλύτερα των διορθωτικών κινήσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη, με στόχο βέβαια τη διαχείριση των ευρώ που αναμένονται από την Ευρώπη, όταν αυτά έρθουν!

Στην ουσία θα έλεγα πρόκειται για ένα σχήμα καθαρά προεκλογικό, για να σταματήσουν και κάποιες εσωκομματικές γκρίνιες που είχαν αρχίσει να ακούγονται, σαν το ενοχλητικό κλάμα ενός μωρού στα αυτιά του Κυριάκου. Το βλέμμα είναι στραμμένο στη ΔΕΘ, όπου θα πάει τελικά ως μέγας σωτήρας του Έθνους από τον ”ιό”, με το βλέμμα στραμμένο στα… δις της Ευρώπης που… ακόμη δεν έχουν κλειδώσει ούτε το πόσα τελικά θα πάρουμε, αλλά κυρίως το πως θα τα πάρουμε, αφού ακόμη από το τελευταίο Eurogroup, οι μπουνιές μεταξύ των εταίρων, έχουν αφήσει νωπές τις μελανιές στα πρόσωπα τους.  Τα περιβόητα 34 δις, έχουν πολύ ακόμη δρόμο μέχρι να έρθουν! Ίσως πάνω από χρόνο.

Άραγε ο Κυριάκος θα είναι ακόμη Πρωθυπουργός να τα διαχειριστή; Η απάντηση είναι μάλλον ναι, εκτός εάν ξεσπάσει καμία ξαφνική κρίση στο εσωτερικό της Ν.Δ και… πέσει από το θρόνο του ο μέγας σωτήρας του Έθνους του covit-19. Η κάλπη είναι μονόδρομος για να μπορέσει να πάρει τη δόξα και την χάρη του μέγα σωτήρα, αφού το Έθνος έχει πειστεί απολυτά ή… σχεδόν απόλυτα, ότι όλα γίνονται για το καλό του. Η χούντα για να εγκαθιδρυθεί δεν χρειάζεται πάντοτε τανκς, αλλά ενίοτε κάμερες και στην περίπτωση μας.. πολλές!

Ας επιστρέψουμε όμως στον, όχι και τόσο ανασχηματισμό, αλλά στον δρόμο που ανοίχτηκε για την κάλπη. Μετά τη ΔΕΘ είναι πλέον ορθάνοιχτο το σενάριο των εκλογών, έχοντας ως όπλο στη φαρέτρα του το… καλοκαιρινό (!) δεύτερο κύμα του ιού που διαχειρίζεται ήδη η παρούσα κυβέρνηση για το καλό μας πάντα, βάζοντας ξανά αντισυνταγματικά περιοστεϊκά μέτρα.

Η διαχείριση ενός δεύτερου κύματος πριν τις εκλογές, είναι ένα ατού στα χέρια του Κυριάκου, ο οποίος θα εκλεγεί πανηγυρικά και πάλι Πρωθυπουργός όταν έρθει η ώρα της κάλπης, αφού το Έθνος τον έχει ανακηρύξει σε Εθνικό σωτήρα! Ο λαός δέχεται αβίαστα τα πάντα για το καλό του. Ακόμη και το ποιο αντισυνταγματικό μέτρο. Αυτό κάποτε λεγόταν χούντα. Τώρα λέγεται σωτηρία! Ο λαός λοιπόν έχει πέσει στα τέσσερα… εε λαθος, στα  ποδια του σωτηρα ήθελα να πω, άρα δεν πρόκειται να δούμε μια αλλαγή κόμματος μετά την κάλπη.

Το ερώτημα λοιπόν είναι πόσο όμως θα αντέξει στο τιμόνι ο Κυριάκος; Αφού δεν θα τον ρίξει ο λαός, μήπως αργότερα πέσει ξαφνικά σε μια κρίση με την Τουρκία, όταν έρθει η ώρα της μοιρασιάς. Γιατί οι φωνές και τα ενοχλητικά κλάματα που ακούγονται στα αυτιά του Κυριάκου, μπορεί ίσως να ελαττωθήκαν με τον, όχι και τόσο ανασχηματισμό, αλλά δεν σταμάτησαν.

Κάποιοι καιροφυλακτούν στη γωνία και περιμένουν να δράσουν. Το ιστορικό της Ν.Δ έχει αποδείξει πολλές φορές, τα προβλήματα που υπάρχουν στο κόμμα. Το ηφαίστειο σιγοβράζει και κάποια στιγμή θα εκραγεί. Μέχρι τότε όμως, ο Μέγας Σωτήρας του Έθνους θα έχει καταλύσει και την τελευταία παράγραφο του Ελληνικού Συντάγματος, με το πρόσχημα ότι σώζει το Έθνος από τον covit 19!

Όσο για τις διορθωτικές κινήσεις του Πρωθυπουργού, αυτές χωρίς ουσία και κανένα ενδιαφέρον, περιορίστηκαν σε μικρές θεσούλες σε πρόσωπα – κομπάρσους ή γλάστρες-, για να σταματήσουν τα ενοχλητικά κλαψουρίσματα, έστω και για λίγο. Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός αποφάσισε:

Την αναβάθμιση του υφυπουργού Οικονομικών κ. Θεόδωρου Σκυλακάκη σε αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, αρμόδιο για τη Δημοσιονομική Πολιτική.

Την αναβάθμιση του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκου Παπαθανάση σε αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιο για τις Ιδιωτικές Επενδύσεις και τις Συμπράξεις του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.

Την τοποθέτηση του κ. Παναγιώτη Τσακλόγου στη θέση του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιου για τα θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης.

Την τοποθέτηση της κ. Ζωής Ράπτη, βουλευτή Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών, σε θέση υφυπουργού Υγείας, αρμόδιας για τα θέματα Ψυχικής Υγείας.

Την τοποθέτηση του κ. Νικόλαου Ταγαρά, βουλευτή Κορινθίας, στη θέση του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιου για θέματα Προστασίας του Περιβάλλοντος.

 

Αφήστε το Σχόλιο σας

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in ΠΟΛΙΤΙΚΗ