Του Κώστα Πολυχρόνη

Είναι εξαιρετικά σπάνιο αλλά ναι μπορεί να συμβεί και συμβαίνει, όχι πάντα άλλα είναι εφικτό να γίνει και γίνετε. Όλα τα site τουλάχιστον στο ίντερνετ ψάχνουν την είδηση και την αποκλειστικότητα. Γίνετε σφαγή για το ποιός θα ανεβάσει πρώτος το θέμα, σφαγή στο upload, στα δευτερόλεπτα.

Εμείς παρακολουθούμε τα νούμερα επισκεψίμότητας γιατί μέσα απο αυτά φαίνετε αν το μέσο αντέχει η δεν αντέχει και προχωράμε σε αναλύσεις καθημερινά για το κάθε θέμα, δηλ πόσο προσέλκυσε η έιδηση το κοινό ή αν το άφησε αδιάφορο.

Το μέσο το ενδιαφέρει να έχει αποδοχή η πληροφορία που μεταδίδει προς το αναγνωστικό κοινό, το εμπορικό κοινό, η αγορά και η πίατσα.

Παρακολουθούμε την απήχηση που μπορεί να έχουν στο κοινό τα πρόσωπα στον καλλιτεχνικό χώρο. Σήμερα ξεχωρίσαμε και θα προχωρήσουμε σε μία ανάλυση για 2 πολύ γνωστούς ανθρώπους, τον γνωστό εικαστικό, manager κύριο Χρήστο Πετρίδη και τον γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη κύριο Γιώργο Μακρή.

Κάποιοι θα σκεφτούν ότι όταν ένα μέσο ασχοληθεί πολύ με  ένα πρόσωπο τότε ο ιδιοκτήτης του ή εξυπηρετεί συμφέροντα, ή του κάνει χάρες, ή το πρόσωπο πληρώνει καλά.Δεν ισχύουν αυτά οπώς ούτε η κοκκινοσκουφίτσα είχε δεσμό με τον κακό λύκο ούτε ο Λύκος πήγε και έφαγε την γιαγιά και μετά πήρε την θέση της στο κρεββατι περιμένωντας την κοκκινοσκουφίτσα για να του κάνει ερωτήσεις προκειμένου να καταλήξει να τις πέι έχω μεγάλο στόμα για να σε φάω καλύτερα.

Όπως προαναφέρθηκε κάθε θέμα που παρουσιάζουμε στα μέσα μας παρακολουθούμε την πορεία του αν αυτή είναι ανοδική, η αδιάφορή, ή μέτρια στο αναγνωστικό κοινό.

Καιρό λοιπόν τώρα κάνουμε αναρτήσεις και παρουσίαζουμε θέματα που αφορούν τους 2 προαναφερθέντες κυρίους. Είτε την ίδια ημέρα βάζουμε θέματα τους είτε μεμονομένα.

Παρατηρούμε λοιπόν ότι έχουμε αύξηση θεαματική που τις περισσότερες φορές ξεπερνά τον μέσο όρο των ειδήσεων όλης της ημέρας από μία είδηση που αφορά μία παρουσία τους κάπου, ή κάτι που αφορά την επαγγελματική τους πορεία. Το δέ εντυπωσιακό είναι ότι αυτοί οι δύο κύριοι δεν είναι με καθημερινή παρουσία στην τηλεοράση και στον τύπο και ίσως ποτέ δεν ήταν τα ”αγαπημένα τους παιδιά” που έχουν τη στήριξη και τους παρουσιάζουν σε καθημερινή βάση. Κοινότυπα δεν είναι μαιντανοί. Αλλά πουλάνε και κάνουν τα analytics της google να βαράνε υψηλά νούμερα και να χαρίζουν στο μέσο που τους φιλοξένει υψηλή αναγνωστική επισκεψιμότητα.

Kαι στο τέλος των σκέψεων μου ανναρωτιέμαι τελικά τι είναι Star System; Ποιοί είναι οι στάρ και ποιό το system.

Σας ευχαριστώ για αυτό το μικρό ταξίδι στο τρένο των σκεψεων μου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here