Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Αλλαγές στο ωράριο μουσικής στα μπαρ – Επιστρέφει ο… Παπαθεμελής!

Επιστροφή στις εποχές Παπαθεμελή, τότε που «άνθησε» το περίφημο επάγγελμα του «αυτοφωράκια»!

Ανάστατος είναι ο κλάδος των ιδιοκτητών καφέ, μπαρ και ρεστοράν με τις νέες αλλαγές στον ποινικό κώδικα, που αλλάζουν άρδην τα δεδομένα στον χώρο τους προς το χειρότερο.

Σε μια περίοδο που όλα έδειχναν ότι βαίνουν προς το καλύτερο, οι νέες τροποποιήσεις που τους αφορούν γυρίζουν τον κλάδο πολλά χρόνια πίσω, στα χρόνια του Στέλιου Παπαθεμελή με τα ωράρια και τους «αυτοφωράκηδες»!

Σύμφωνα λοιπόν με τα νέα δεδομένα, η παραβίαση του ωραρίου της μουσικής τις ώρες κοινής ησυχίας, αλλά και οι φωνασκίες των θαμώνων που μέχρι τώρα ήταν πταίσματα, θα είναι πλέον πλημμελήματα. Αυτό σημαίνει, ότι ο υπεύθυνος του μαγαζιού, εάν είναι παρών κατά την διάρκεια που σημειώνεται η παράβαση, συλλαμβάνεται για να περάσει αυτόφωρο!

Αξίζει να τονισθεί ότι σε περίπτωση που ο αρμόδιος Δήμος δεν έχει δώσει παράταση ωραρίου για την μουσική, τα μαγαζιά θα πρέπει να σταματούν να παίζουν τραγούδια στις δέκα το βράδυ τον χειμώνα και στις έντεκα το καλοκαίρι! Κατά έναν αλλόκοτο τρόπο, το κράτος βάζει τους ιδιοκτήτες των μαγαζιών στο ίδιο «τσουβάλι» για κάποια 24ωρα μέχρι να πάνε στο αυτόφωρο με κλέφτες, ληστές, εμπόρους ναρκωτικών και κακοποιούς που έτυχε να συλληφθούν την ίδια ώρα.

Μάλιστα οι άτυχοι επιχειρηματίες πχ. από το Κολωνάκι, θα καταλήγουν μετά την προσαγωγή τους στο κοντινό ΑΤ Ομόνοιας, το οποίο πάντα έχει δουλειά και θα μπαίνουν στα κελιά με όλες τις άλλες κατηγορίες συλληφθέντων, ως κοινοί εγκληματίες. Αντί να εξετάσουν τα κακώς κείμενα και αν χρειαστεί να επιφέρουν τις σωστές αλλαγές, παρουσιάζουν ένα νόμο που δεν έχει καμία σχέση με την ελληνική πραγματικότητα σε ότι αφορά τους συγκεκριμένους χώρους.

Οι επιχειρηματίες δεν ζητούν να μην υπάρχει νόμος, αλλά υποστηρίζουν ότι οι συγκεκριμένες τροποποιήσεις που τους αφορούν στο νέο ποινικό κώδικα, θα κάνουν ακόμη χειρότερη την κατάσταση στον χώρο τους και αναρωτιούνται αν κάποιος τις είδε ή τις μελέτησε. Δεν είναι μάλιστα καθόλου λίγοι οι ιδιοκτήτες στον χώρο της εστίασης και της διασκέδασης που αναρωτιούνται πότε θα προλαβαίνουν οι αστυνομικοί να ελέγχουν τόσα μαγαζιά για κάπνισμα, ηχορύπανση, παράβαση ωραρίου κοινής ησυχίας και πράβαση ωραρίου μουσικής.

Η συντριπτική πλειοψηφία κάνει λόγο για επιστροφή στις εποχές Παπαθεμελή με τις νέες αλλαγές που αφορούν τα μαγαζιά υγειονομικού ενδιαφέροντος. Τότε που «άνθησε» το περίφημο επάγγελμα του «αυτοφωράκια», του ανθρώπου δηλαδή που εμφανιζόταν ως υπεύθυνος της επιχείρησης και πέρναγε μια νύχτα ή δύο, αν ήταν Σαββατοκύριακο, στο Μεταγωγών μέχρι να παρουσιασθεί στο αυτόφωρο. Πληρωνόταν γι΄αυτή την δουλειά και παρόλο που ενίοτε δεν είχε σχέση με την επιχείρηση, δήλωνε παρόν μέρα και νύχτα έτοιμος για να προσαχθεί!

protothema

Αφήστε το Σχόλιο σας

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in ΕΛΛΑΔΑ