Μετά από 14 χρόνια αναμονής, με την υπογραφή στα τέλη Ιουλίου όπως αναμένεται της σύμβασης για την κατασκευή της Σιδηροδρομικής Σήραγγας Σεπολίων, θα γίνει πράξη η δικαστική απόφαση για την υπογειοποίηση του σιδηρόδρομου, που θα αναβαθμίσει την περιοχή και την ζωή των κατοίκων. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα έργα που τρέχουν αυτή την περίοδο στην πρωτεύουσα.

Η σύμβαση για την κατασκευή της Σήραγγας Σεπολίων, που βρίσκεται ήδη στο Ελεγκτικό Συνέδριο, εφόσον όλα κυλήσουν με καλούς ρυθμούς πρόκειται να σημειώσει ρεκόρ για την ΕΡΓΟΣΕ, καθώς εντός 7μήνου από την προκήρυξη το έργο θα έχει περάσει από τη Βουλή και θα μπει σε φάση υλοποίησης. Κι αυτό σε μια περίοδο, που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέτει όχι μόνο αυστηρούς όρους ως προς την συμβασιοποίηση των έργων, αλλά κυρίως απαιτητικά χρονοδιαγράμματα, τα οποία στη χώρα μας συνήθως δεν τηρούνται.

Η υπογειοποίηση των σιδηροδρομικών γραμμών, ένα έργο προϋπολογισμού 122 εκατ. ευρώ, αποτελεί ένα ουσιαστικό βήμα -και πάγιο αίτημα των κατοίκων- για την εξυγίανση της περιοχής και την αισθητική της αναβάθμιση. Ουσιαστικά, θα αποδεσμεύσει έκταση η οποία και θα αποδοθεί στους κατοίκους, με εμπλουτισμό για διάφορες χρήσεις, σημαντική αύξηση πρασίνου και οργάνωση του αστικού εξοπλισμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here