Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Χιονοδρομικά Κέντρα: Ο καιρός θα βοηθήσει να ανοίξουν τα Χριστούγεννα;

Πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και γενικά επικρατεί μια αγωνία αν θα ανοίξουν κάποια χιονοδρομικά ή όχι!

ΘΕΜΑ: Μοurmoura.gr

EΠΙΜΕΛΕΙΑ: Σκέντζας Δημήτριος

Πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και γενικά επικρατεί μια αγωνία, αν θα ανοίξουν κάποια χιονοδρομικά ή όχι, ενώ γενικότερα ο καιρός έχει μπει στο μικροσκόπιο, τόσο των υποψήφιων εκδομένων, αλλά κυρίως των… μετεωρολόγων. Άν και ο Δεκέμβριος ξεκίνησε με θετικά μηνύματα, καθώς από τα πρώτα του βήματα έφερε και την πρώτη έντονη ψυχρή εισβολή, φαίνεται πως κατά τη διάρκεια του μήνα, δεν θα ακολουθήσει σταθερά αυτή την πορεία, καθώς θα υπάρχουν εναλλαγές.

Σύμφωνα με το μετεωρολογικό κέντρο του Xalazi.gr, ο Δεκέμβριος κρύβει συνολικά 3 ψυχρές εισβολές. Η πρώτη είναι αυτή που προηγήθηκε την εβδομάδα που πέρασε και έφερε τα χιόνια γύρω από τη Θεσσαλονίκη, αλλά και άλλες ημιπεδινές περιοχές στα Βόρεια της χώρας. Η δεύτερη, είναι αυτή που ακολουθεί μεσοβδόμαδα, την Τετάρτη και την Πέμπτη, η οποία είναι ποιο ήπια σε σχέση με την προηγούμενη.

Ωστόσο, θα καταφέρει να φέρει και πάλι χιόνια σε περιοχές της Βόρειας χώρας, με σχετικά χαμηλό υψόμετρο. Η τρίτη ψυχρή εισβολή κρύβεται, σύμφωνα με τα πρώτα δεδομένα, μεταξύ 27 και 31 Δεκεμβρίου, εκτός εάν αλλάξει κάτι δραματικά στα προγνωστικά στοιχεία και… δεν την προλάβουμε μέσα στο Δεκέμβριο. Όσο για τον Ιανουάριο, αυτός δείχνει χειμωνιάτικα χαρακτηριστικά, από τις 10 του μήνα και μετά!

Για τις υπόλοιπες ημέρες του Δεκεμβρίου, ο καιρός θα μας χαρίσει ένα μεσοδιάστημα με ήπιο καιρό και… υψηλότερες θερμοκρασίες, με τις βροχές από την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου να απουσιάσουν, αν και υπάρχει υποψία, ότι θα μπορούσε να βρέξει κατά τόπους στα Δυτικά. Φυσικά τα προγνωστικά δεδομένα μπορούν να μεταβληθούν, οπότε και θα παρακολουθούμε τις όποιες εξελίξεις.

Ένας Αντικυκλώνας έχει απλωθεί πάνω από την Γηραιά ήπειρο, με αποτέλεσμα να ανατρέπεται συνεχώς το καιρικό σκηνικό. Κινδυνεύουν άραγε από αυτόν τον Αντικυκλώνα τα φετινά Χριστούγεννα; Ίσως ναί, καθώς δεν αποκλείεται η καλοκαιρία και… η σχετική ζέστη, να μας συντροφεύσουν και ανήμερα τα Χριστούγεννα!

Σε ότι αφορά τα Χιονοδρομικά κέντρα, δεν έχουμε ιδιαίτερα θετικές ενδείξεις για το αν θα καταφέρουν να ανοίξουν για τα Χριστούγεννα. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα snowreport.gr, το επίπεδο παγοποίησης τις επόμενες 10 ημέρες αναμένεται να ανέβει πάνω από τα 2.200 μέτρα, γεγονός που δείχνει ότι θα έχουμε χιονοπτώσεις μόνο σε χιονοδρομικά όπως το Καιμάκτσαλαν, που βρίσκονται σε μεγάλα υψόμετρα.

Εξαίρεση αποτελεί η 11η Δεκεμβρίου που θα έχουμε χιόνια και χαμηλότερα, όπως μας ενημερώνει και το Xalazi.gr, το οποίο θα εκδώσει νεότερη ενημέρωση προσεχώς. Όσοι λοιπόν αγαπάτε τα χειμερινά σπορ θα πρέπει να οπλιστείτε με υπομονή, καθώς ο χειμώνας, μάλλον, θα έρθει καθυστερημένα. Ας ελπίσουμε τουλάχιστον να… έρθει μετά την Πρωτοχρονιά και σίγουρα πριν… το Πάσχα!

Κλείνοντας, μιας που αναφερθήκαμε στα Χιονοδρομικά Κέντρα, είναι μια καλή ευκαιρία να πούμε πως η ετήσια κάρτα ενηλίκων στο Χ.Κ Ελατοχωρίου  προσφέρεται στην προνομιακή τιμή των 80 ευρώ από 120 ευρώ. H ετήσια εκπτωτική στην τιμή των 60 ευρώ από 80 ευρώ. Η προσφορά ισχύει έως τις 15/12/2019 Για την αγορά της ετήσιας κάρτας μπορείτε να καταθέσετε το ανάλογο ποσό σε λογαριασμό της Εθνικής τράπεζας. Δικαιούχος: Χιονοδρομικό Kέντρο Ελατοχωρίου με Αρ. Λογαριασμού: 373/005276-05 και IBAN: GR1101103730000037300527605.

Στην αιτιολογία της κατάθεσης να αναφέρεται το ονοματεπώνυμο του κατόχου της κάρτας. H παραλαβή της κάρτας θα γίνεται με την έναρξη της λειτουργίας του χιονοδρομικού κέντρου από τα γραφεία του χιονοδρομικού. Μαζί σας να έχετε την ταυτότητα, φωτογραφία καθώς και αντίγραφο της κατάθεσης σας. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2351082994

Πηγή πληροφοριών: xalazi.gr. snowreport.gr

Αφήστε το Σχόλιο σας

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in ΕΛΛΑΔΑ