Σε καλοκαιρινούς ρυθμούς μας έχει βάλει ο καιρός τις τελευταίες ημέρες, αφήνοντας πίσω του τα… άσχημα τερτίπια που μας έκανε πριν μερικές ημέρες, με το ισχυρό χαμηλό ”ΝΕΦΕΛΗ” που επηρέασε μεγάλο μέρος της χώρας. Είναι όμως έτσι; Άφησε όντως πίσω του αυτά τα τερτίπια ο καιρός ή… μας επιφυλάσσει και άλλες τέτοιες εκπλήξεις; Σύμφωνα με την ιστοσελίδα καιρού Xalazi.gr ο καιρός αυτή την εβδομάδα θα μας δείξει και τα δύο του πρόσωπα! Έρχεται καύσωνας και μετά… νέα κακοκαιρία!

Πρόσκαιρη άνοδο αναμένεται να παρουσιάσει ο υδράργυρος το επόμενο 24ωρο, φτάνοντας ο υδράργυρος τους 37 με 38 βαθμούς κελσίου σε περιοχές της Θεσσαλίας, της Βοιωτίας, της Αργολίδας και της Λακωνίας. Στη συνέχεια της εβδομάδας ο υδράργυρος επανέρχεται στις φυσιολογικές για την εποχή τιμές, κοντά στους 34 με 36 βαθμούς, όμως οι ενδείξεις θέλουν ένα σύντομο κύμα καύσωνα το τριήμερο Σάββατο 21 με Δευτέρα 23 Ιουλίου.

Το παραπάνω διάστημα, οι θερμοκρασίες σε αρκετές περιοχές θα ξεπεράσουν τους 39 με 40 βαθμούς, όμως μια σημαντική κακοκαιρία θα διαδεχθεί αυτό το κύμα καύσωνα, που θα είναι σε θέση να προκαλέσει και ζημιές! Για την ώρα, απολαύστε τις σχετικά ήπιες καιρικές συνθήκες που θα έχουμε έως την Παρασκευή και… ετοιμαστείτε για μακροβούτια! Επίσης, οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, ας προετοιμάζονται για ένα… καυτό Σαββατοκύριακο!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here