Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Έλληνας Ρομά διεκδικεί μια θέση στο Πανεπιστήμιο – Γιατί απορρίπτεται το αίτημα του για μετεγγραφή στην Αθήνα!

Μια συγκινητική ιστορία ενός Έλληνα Ρομά, έρχεται στο φως της δημοσιότητας, μετά από επιστολή που έστειλε προς την Υπουργό Παιδείας!

ΘΕΜΑ: Mourmoura.gr

Επιμέλεια: Πολυχρόνης Κώστας

Μια συγκινητική ιστορία ενός Έλληνα Ρομά, έρχεται στο φως της δημοσιότητας, μετά από επιστολή που έστειλε προς την Υπουργό Παιδείας. Ένας από τους ελάχιστους Ρομά, που κατάφερε να δώσει στις πανελλαδικές φέτος και να περάσει με μεγάλο βαθμό στην σχολή της αρεσκείας του.

Τα μόρια που έπιασε τον έστειλαν στην μακρινή Κρήτη, ωστόσο ζητάει μετεγγραφή στην Αθήνα, καθώς τα οικονομικά προβλήματα δεν του επιτρέπουν να μεταβεί στην Κρήτη να υλοποιήσει της σπουδές του. Το αίτημα του όμως έχει απορριφθεί πολλές φορές μέχρι σήμερα, οπότε και αναγκάστηκε να απευθυνθεί στην Υπουργό Παιδείας.

Η συγκεκριμένη ιστορία αναδεικνύει για ακόμη μια φορά, πως εάν υπάρχει θέληση για μάθηση, μπορούν ακόμη και οι Έλληνες Ρομά, να διεκδικήσουν επάξια μια θέση στα Ελληνικά Πανεπιστήμια. Θα ήταν εντελώς παράλογο, η προσπάθεια που κατέβαλε ο νεαρός Ρομά, για να περάσει στο Πανεπιστήμιο, να μην ευδοκιμήσει μπροστά στα οικονομικά βάρη, αλλά και εξαιτίας τις κοινωνικής του θέσης.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε, η Υπουργός Παιδείας, να ανταπεξέλθει στο αίτημα του νεαρού, για μετεγγραφή του σε τμήμα των Αθηνών, ώστε να υλοποιήσει το όνειρο του. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε την συγκινιτική επιστολή του νεαρού.

Ο Νικολάου Γεώργιος 24 ετών διεκδικεί μια θέση στο Πανεπιστήμιο

Σας παρουσιάζουμε την επιστολή του νεαρού Ρομά:

Αθήνα 20/11/19

Προς: Υπουργό Παιδείας

Αξιότιμη κυρία

Ονομάζομαι Νικολάου Γεώργιος και είμαι 24 ετών. Γεννήθηκα στην Αθήνα και είμαι Έλληνας Ρομά.

Αποφοίτησα από το Εσπερινό Γενικό Λύκειο Παλλήνης με γενικό βαθμό 17. Έλαβα μέρος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις Μαΐου 2019 και με 5.000 μόρια κατάφερα να μπω στο τμήμα που επιθυμούσα. Πέρασα στο Μεσογειακό Πανεπιστήμιο Κρήτης, στο τμήμα Νοσηλευτικής.

Επιθυμία μου είναι να σπουδάσω, αλλά δεν υπάρχει οικονομική δυνατότητα να μετακομίσω στην Κρήτη. Είμαστε άνεργοι όλοι στην οικογένειά μου. Αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που παρακολούθησα μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας στο Κοινωνικό Φροντιστήριο Παλλήνης.

Είμαι κάτοικος του Δήμου Γέρακα και μένω σε καταυλισμό με τους γονείς μου. Είμαι μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Νέοι Ορίζοντες Ελλήνων Ρομά», και πρόεδρος του καταυλισμού, ζητεί η συνομοσπονδία ΠΑΣΣΕ Ελλήνων Ρομά, να γίνει δεχτεί η μεταγραφή μου. Είμαι από τα λιγοστά παιδιά Ρομά που έχουν εισαχθεί σε τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Οικονομικοί, κοινωνικοί αλλά και σοβαροί λόγοι υγείας με αναγκάζουν να εγκαταλείψω το όνειρό μου.

Σκεφτόμουν να ξαναδώσω Πανελλαδικές εξετάσεις αλλά δυστυχώς δεν μου επιτρέπεται από την ομάδα Ανθρωπιστικών Σπουδών να ανοίξω άλλο επιστημονικό πεδίο. Βέβαια με τίποτα δεν θα μπορούσα να αλλάξω Ομάδα Προσανατολισμού γιατί θα ήταν πολύ δύσκολα, για μένα, τα νέα μαθήματα.

Αίτημά μου είναι, σας παρακαλώ, να εγκρίνετε τη μεταγραφή μου από το Μεσογειακό Πανεπιστήμιο Κρήτης, στο αντίστοιχο τμήμα του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, ώστε να μου δοθεί η δυνατότητα να προσφέρω το καλύτερο στην οικογένεια μου, να βελτιώσω την προσωπική μου ζωή, να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στους συνανθρώπους μου και να γίνω ζωντανό παράδειγμα σε όλα τα νέα παιδιά της φυλής μου να στραφούν στη μάθηση και την εκπαίδευση επειδή μόνο μέσα από αυτή γίνεσαι καλύτερος άνθρωπος.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Με εκτίμηση

Γ. Νικολάου

1 Comment

1 Comment

  1. Giw

    22/11/2019 at 4:40 μμ

    Μπράβο

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in ΕΛΛΑΔΑ