Μετά την κατολίσθηση βράχων στην παραλία «Ναυάγιο» της Ζακύνθου, η οποία προκάλεσε τον τραυματισμό επτά ανθρώπων, ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) Ευθύμιος Λέκκας ήταν σαφής. Υπογράμμισε πως υπάρχουν κι άλλα έξι επικίνδυνα σημεία, με αρνητικές κλίσεις, όπου κατά καιρούς σημειώνονται κατολισθήσεις.

«Το Πόρτο Κατσίκι της Λευκάδας και ο Μύρτος της Κεφαλλονιάς είναι δύο από αυτές. Προτείναμε στην περιφέρεια ένα πρόγραμμα έρευνας που εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ, για την αντιμετώπιση των κινδύνων. Η “ζωνοποίηση” των περιοχών και η χρήση προστατευτικών συρμάτων που θα απαγορεύουν στο κοινό να πλησιάζει τα επικίνδυνα σημεία είναι μία από τις λύσεις που προτείνονται» είπε.

«Η κατολίσθηση στην περιοχή ”Ναυάγιο” της Ζακύνθου αποτελεί ένα ακόμα γεωδυναμικό φαινόμενο σε μία τεκτονικά ενεργή ζώνη, όπως και η έντονη σεισμικότητα που εκδηλώνεται τοπικά και στην ευρύτερη περιοχή των Ιονίων Νήσων» εξηγεί ο καθηγητής σεισμολογίας.

Κατόπιν όλων αυτών, ο λιμενάρχης Ζακύνθου Νικόλαος Κοκκάλας απαγόρευσε την προσέγγιση – αγκυροβολία πλωτών μέσων και αποφάσισε ότι οι χιλιάδες τουρίστες που επισκέπτονται καθημερινά την περιοχή, θα μπορούν να δουν την όμορφη παραλία του «Ναυαγίου» μόνο από μακρινή απόσταση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here