Καθένας με την αγωνία του σ΄ αυτό τον τόπο… Αυτές τις ημέρες άλλοι αναμένουν ανασχηματισμό κι άλλοι πάλι κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις!

Οι μεν πρώτοι, οι πολιτικοί, δεν δείχνουν τόσο αγχωμένοι. Ο ανασχηματισμός δεν πάει πίσω λόγω αντιδράσεων, αλλά μάλλον πρόκειται για “επικοινωνιακή διαχείριση”. Λίγο η απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών, λίγο οι ανακοινώσεις για έξοδο από το μνημόνιο , “έσπρωξαν” τον ανασχηματισμό πιο πίσω.

Οι κρίσεις όμως από που προκύπτουν; Για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, η σχετική φημολογία εδώ και σχεδόν ένα χρόνο, προκύπτει από κύκλους του ΓΕΣ. Τελευταία η φημολογία περί κρίσεων η οποία συνοδεύεται και από βέβαιη προώθηση του Α/ΓΕΣ στη θέση του Α/ΓΕΕΘΑ, γίνεται μέρα πάρα μέρα. Προφανώς έχει να κάνει με την 15η Σεπτεμβρίου, ημερομηνία που αναμένεται να αποφασιστεί αν θα παραταθεί για ένα ακόμη χρόνο η θητεία του Α/ΓΕΕΘΑ Ναύαρχου Βαγγέλη Αποστολάκη.

Δεν γνωρίζουμε από που προέρχεται η πληροφόρηση των “κύκλων του ΓΕΣ”, η οποία διοχετεύεται στους διαδρόμους. Η εικόνα που υπάρχει είναι ότι τον Σεπτέμβριο δεν πρέπει να αναμένονται αλλαγές κι εκπλήξεις.

Θα ήταν μάλλον προτιμότερο να ασχοληθούν άπαντες με το να κλείσει επιτέλους η ΕΔΕ για την απίστευτη αλλά δυστυχώς αληθινή υπόθεση της αιχμαλωσίας των δύο στρατιωτικών. Κλείνουμε εβδομάδα από την απελευθέρωση των δύο κι ακόμη δεν έχουν καταθέσει τι συνέβη; Λίγο δύσκολο να το πιστέψουμε, όπως δύσκολο να πιστέψουμε ότι γίνεται προσπάθεια η ΕΔΕ να μείνει ανοιχτή μέχρι τη 15η Σεπτεμβρίου. Η ζημιά στην εικόνα του ΓΕΣ έχει γίνει και δεν διορθώνεται. Και επικοινωνιακά και ουσιαστικά…

Πηγή: militaire.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here